Adlibris Pockettopp

Då var det dags för pockettoppens lista över Adlibris toppade böcker just nu. Missa inte dessa boktips i pocketformat!

Avd. för grubblerier

av Jenny Offill

INBUNDEN , Svenska, 2016
159 KR
”Min plan var att aldrig gifta mig. Jag skulle bli ett konstnärsmonster i stället. Kvinnor blir nästan aldrig konstnärsmonster eftersom konst närsmonster bara är upptagna av konst, aldrig av världsliga ting. Nabokov fällde inte ens ihop sitt eget paraply. Vera slickade frimärkena åt honom.”

 

Bli som folk

av Stina Stoor

INBUNDEN , Svenska, 2015
194 KR

Tilldelades Borås Tidnings Debutantpris 2016 & Nominerad till Augustpriset 2015 som årets skönlitterära bok

Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.

 

Medan vi fortfarande älskar : att ta hand om kärleken

av Mattias Stølen Due

DANSKT BAND , Svenska, 2016
199 KR
Alla som gifter sig älskar varandra och vill hålla ihop. Ändå slutar nästan hälften av alla äktenskap i skilsmässa, i Sverige fler än 20 000 om året. Måste det vara så? Nej, säger psykologen och parterapeuten Mattias Stølen Due.

Mattias Stølen Due vill inspirera till handlingar och hållningar, tankar och beteenden som lyfter kärleken och relationen innan det är för sent. Att vi tar hand om vårt förhållande medan vi fortfarande älskar varandra. Precis som vi servar vår bil eller sköter våra tänder i förebyggande syfte. Och han vill ingjuta…